През 1947 г. светът се променя... и то не по начина, по който ни харесва. Истинската храна ставаше все по-преработена и замразена. Хранителната наука замени истинската храна, а удобството замени храненето. Селскостопанските практики, дългите срокове за доставка, преработката, замразяването и стареенето - всичко това намаляваше съдържанието на хранителни вещества в храната.

Знаехме, че има по-добър начин.

Началото бе поставено от двама фармацевти (Нат Колби и Майк Голдфарб) и един холистичен лекар (д-р Карл Зол), които искаха да помогнат за подобряване на здравето на хората, като предоставят добавки, които са безопасни, ефективни и съдържат съставки от естествени източници.

Те смятат, че съществуващите по това време добавки не осигуряват достатъчно хранителни вещества и често са трудни за усвояване или имат странични ефекти, които са по-лоши от състоянията, за които се използват.

Затова Колби, Голдфарб и Зол решават да се обединят, за да създадат добавка, която да предлага основни хранителни вещества във форма, която лесно се усвоява от организма.

С тази проста цел в ума се ражда Solgar®.

Първата ни хранителна добавка (Naturvite) е мултивитамин със смес от 30 основни витамина, минерали и аминокиселини в основа от натурален магданоз и зеленчуци - вместо обичайните неорганични пълнители. Тя е опакована в кехлибарена стъклена бутилка, за да се запази свежестта, и завършаща със златна капачка.

Звучи ли ви познато?

Така започва златният стандарт при витамините. През следващите 75 години една добавка се разраства до над 300, а това, което започва в САЩ, се разширява до над 60 държави.

С всяка изминала година научавахме как да обслужваме по-добре клиентите си, като им предоставяме качествени добавки, които отговарят на техните уникални здравни нужди - от сън до енергия и имунна подкрепа.

Нашите продукти се разраснаха, за да отразят разнообразието на клиентите ни, предлагайки витамини, които са веган, без глутен, без млечни продукти, кошерни и халал.

Много неща се промениха през последните 75 години, но нашият ангажимент да предлагаме качествени добавки не се измени.

Сега повече от всякога знаем, че няма преки пътища към високото качество. Разбираме колко е важно да се комбинират качествени съставки от природата с научно обосновани формули. Вярваме, че е от наистина важно значение да продължим да произвеждаме нашите добавки в малки партиди и да ги тестваме обстойно. Светът днес е много по-различно място, отколкото е било преди 75 години – в добри и не толкова добри аспекти – но когато в Solgar се обръщаме назад, не можем да не се чувстваме благодарни и горди.

Независимо дали сте имали нашите кехлибарени бутилки в шкафа си десетилетия наред или току-що сте открили златния стандарт, ние ви благодарим за подкрепата в доставянето на най-висококачествени добавки на американците и хората по света.

Нашата работа тепърва започва.